Tamari sójová omáčka bio 200ml

Kód: 8595016511449
65 Kč 58 Kč bez DPH
Není skladem
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.

Tipy na použití:

  • dresink na salát s citronem
    recept je popsán zde
  • gratinovaná plněná cuketa
    recept je popsán na straně 8 Dobrot léto 2013
  • salát z avokáda a bílé ředkve
    recept je popsán na straně 9 Dobrot léto 2013
  • zálivka s kešu
    lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů
  • dresink na salát
    smíchejte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablečný ocet
    dresink je výborný na rukolový salát s avokádem
  • jednoduchý dresink na salát
    smíchejte tamari s olivovým olejem a octem
  • restovaná hlíva ústřičná
    hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování
  • marinády
  • na zeleninu, maso i ryby
    tamari smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev
  • pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)
    tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu
  • polévky, omáčky, zeleninové směsi...

Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

  • vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
  • tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
  • tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

SloženíVoda, SÓJOVÉ boby* 33 %, jedlá sůl mořská 15,4 % , destilované Sake* (voda, rýže*, jedlá sůl, fermentační činidlo: Aspergillus oryzae), pražené SÓJOVÉ boby* 2,5 % fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny: Sója

Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Po otevření skladujte při teplotě do 10°C a spotřebujte co nejdříve.

DistributorCountry Life, s.r.o., Nenačovice 87, 266 01 Beroun 1

Země původu: Japonsko

Doplňkové parametry

Kategorie: Umeboshi, Shoyu, miso, tamari
EAN: 8595016511449
Obsah/objem: 200 ml
Trvanlivost: 12 měsíců
BIO: ANO
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz