Koření a ochucovadla

Nová slaná směs pro všechny, kteří to rádi vaječné! Ať už míchaná vajíčka, omeleta nebo třeba zapékané těstoviny – v této směsi s mořskou solí je vše, co potřebujete k...

Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením. Jeho kouřové, květinově sladké aroma hraje v indické a arabské kuchyni jako součást kořeněných směsí nezastupitelnou roli....

Najdete v něm pouze poctivé suroviny v kvalitě bio, bez glutamanu sodného.

Zeleninový bujón je skvělý doplněk do polévek, omáček a jiných pokrmů. Nejen pro vegany a vegetariány

Veganská alternativa k tatarské omáčce, která výborně chutná. Jemný salátový krém k dochucení a osvěžení pokrmů.

Kořenící směs ze sezamu, lněných semínek, mořské řasy Nori a mořské soli využívané zejména v makrobiotické kuchyni.

Jemná bio hořčice vhodná zejména k přípravě zálivek na salát, uzeninám a masu, stejně tak i k vegetariánským jídlům.

Datlovou pastou sladíme těsta na sušenky, placky, perník, bábovku, oříškové korpusy na dorty, nepečené kuličky, oříšková másla, kaše, domácí müsli tyčinky.
Byliny a koření, které se v medicíně používají od starověku hrají také důležitou roli při moderním vaření. Dodávají jídlu specifickou chuť i barvu.Řekněme to takto, naše jídlo by bez nich bylo docela nevýrazné!
Jaké jsou podobnosti a rozdíly mezi bylinkami a kořením? Když se mluví o vaření, slova „byliny“ a „koření“ se často zaměňují. Mezi těmito dvěma však existují některé klíčové rozdíly. "Byliny" jsou definovány jako listově zelená část rostliny. Např. šalvěj, rozmarýn, tymián a oregano. "Bylinka" dávají jídlu jemnou chuť. "Koření" pochází z nelistových částí rostliny, jako jsou kořeny, semena, kůra, plody. Koření má obvykle mnohem silnější chuť než bylinky, a to proto, že tyto části rostlin jsou bohaté na éterické oleje.