ŠÍPKOVÝ OLEJ - vzácný a mimořádný

Slovanské národy ztotožňovaly šípek s květem krásy, půvabem mladosti, lásky, mlčenlivosti a zamilovanosti.

Lidoví léčitelé si již dávno povšimli prospěšných vlastností šípku. Šípek je bohatým zdrojem vitamínu C a dalších důležitých látek. Šípek je přírodní multivitamin, který může zvyšovat imunitu a přirozenou odolnost proti infekčním onemocněním. Pro obsah pektinů a kyselin má šípek mírně projímavý účinek a je močopudný. Svým čistícím efektem zabraňuje usazování kamenů a písku v ledvinách a močovém měchýři. Jeho plody se používají jako multivitamínový prostředek při hypovitaminózách. Nezanedbatelný je jeho účinek žlučopudný, protizánětlivý. Zpomaluje rozvoj arteriosklerózy, usměrňuje různé enzymatické procesy, stimuluje funkce pohlavních žláz, zmenšuje a zastavuje krvácení, zmenšuje propustnost a lámavost cév, pomáhá při spáleninách a omrzlinách.

Šípkový olej - hojivý prostředek na rány

Šípkový olej nenese zbytečně titul Královny přírodních olejů. Vlastnosti tohoto oleje jsou neobyčejně rozmanité. Olej lisovaný ze semen plodů šípků obsahuje nasycené a nenasycené mastné kyseliny jako např. kyselinu citronovou, jablečnou, silici, karotenoidy, tokoferoly. Olej je bohatým zdrojem vitamínu A a vícenenasycených mastných kyselin, zejména gama-linolenové. Je to jemné ale silné antidepresivum, které odstraňuje nerozhodnost a dodává sebedůvěru.

Zklidňuje podráždění, zvyšuje elasticitu kůže, normalizuje práci tukových a potních žláz, napomáhá regeneraci a omlazení pokožky, dodává obličeji rovnoměrnou a jasnou barvu.

Používání šípkového oleje zevně:

- Při kožních poraněních, proleženinách, bércových vředech, dermatózách. Zevně se aplikuje pomocí navlhčeného tamponu, který se přikládá na postižená místa pokožky

- Při chronické rýmě a chronickém zánětu nosní sliznice se tampony namáčené do oleje zavádějí do nosních dutin dvakrát denně.

- Při léčení nespecifického vředového zánětu střeva se olej šípku zavádí pomocí klystýru po 50 ml jednou denně nebo obden (15-30 klystýrů). Při dermatózách se přípravek spolu s místním působením zvnějšku, používá i vnitřně po jedné čajové lžičce denně.

Použití šípkového oleje v kosmetice:

Z kosmetického hlediska šípkový olej tonizuje kožní kapiláry, má antimikrobiální účinek, odstraňuje z pokožky stopy únavy a stresu.

Olej načervenalé barvy je pro své vynikající regenerační, pěstící a hojivé účinky ideální pro suchou a zralou pleť. Intenzivně ošetřuje a vyhlazuje, podporuje vitalitu a regeneraci, reguluje tvorbu kožního mazu a zklidňuje záněty. Může se ředit s jiným základním olejem v poměru 1:9 (např. jojobovým nebo mandlovým).

Indikace:

  • popáleniny kůže
  • infikované tržné rány
  • bércové vředy
  • ekzémy, dermatózy
  • proleženiny
  • nespecifické vředové záněty tlustého střeva
  • žaludeční a dvanácterníkové vředy
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení