Fazole

Fazole červená ledvina pochází ze Střední Ameriky, někdy je označována jako „chilli fazole“ a v Mexiku se z ní...

Mungo - dnes vaří šéfkuchař z Číny! Mungo jsou malé zelené fazolky, kterévynikají charakteristickou vůní a spoustou...

Vypěstujte si doma zdravé rostlinné klíčky v BIO kvalitě bez pesticidů. Získáte tím ty nejčerstvější vitaminy. V...

Fazole bílá ledvina má příjemnou máslovou strukturu, jemnou chuť a pevný tvar.

Adzuki jsou maličké hnědočervené fazolky a neodmyslitelně patří do japonské kuchyně i medicíny.

Středně velká strakatá fazole se skvělou lehce pikantní chuť.

Fazole mungo je výtečná exotická luštěnina se specifickou vůní. Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně....

Používají se jako příloha, do salátů, polévek a dokonce se hodí i do sladkých jídel. Mají skvělou oříškovou chuť.
Fazole jsou bohaté na vlákninu, obsahují hodně železo, draslík, zinek a jiné minerální látky, vitamíny sk.B a aminokyseliny důležité k tvorbě "lidských bílkovin." Jíme-li fazole častěji, plynatost kterou u někoho způsobují postupně mizí, protože časem se tělo dokáže jejich trávení přizpůsobit.