Čočka

Žlutá čočka je lépe stravitelná než klasická zelená čočka. Ploché tenké šošolky mají světlou nažloutlou barvu,...

Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po...

Černá čočka s bílým vnitřkem je nejdrobnějším druhem čočky. Po uvaření má tmavou hnědo-zelenou barvu a zachovává si...

Červená čočka neloupaná je krásně hnědočervená a rychle uvařená. Je však dobré ji před vařením na 2 hodiny namočit...

Zelená čočka - po uvaření pěkně drží tvar a bude Vám skvělou přílohou k pokrmům, dodá jiskru Vašim rizotům i pilafům.

Červená čočka je favoritem mezi luštěninami. Nejen, že ji nemusíte předem namáčet, ale hotová je během 15 min....

Vypěstujte si doma zdravé rostlinné klíčky v BIO kvalitě bez pesticidů. Získáte tím ty nejčerstvější vitaminy. V...

Široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.

Červená čočka neloupaná je drobná luštěnina, kterou si zamilujete stejně, jako její loupanou variantu. Při vaření se...
Čočka je vynikajícím zdrojem draslíku, mědi a železa, ale také kyseliny listové a proto je velmi vhodné ji přijímat v těhotenství a v době menstruace.