Bokashi kompostér 10,6l 35x24x25,7cm
Kód: 8590415017189Související produkty
Detailní popis produktu
Co je BOKASHI kompostování?
Jedná se o přeměnu organického odpadu principem fermentace, kdy se do organického odpadu přisypává směs speciálních bakterií Bokashi v suché formě. Od klasického kompostování se liší tím, že proces fermentace probíhá bez přístupu vzduchu a pomocí živých organismů, které se aktivují kontaktem s organickým materiálem. Výstupním materiálem není zemina, jak jsme tomu zvyklí u běžného kompostování, ale zfermentovaný základ s rozpoznatelnými částmi organického odpadu určeného k dalšímu použití.
Proč zpracovávat organický odpad doma?
Zpracováním organického odpadu ušetříte za hnojivo a svým rostlinám dopřejete živiny bez chemie. Tím, že odpad nevyhazujete do odpadkového koše, ale zpracujete ho. Vracíte tím do přírody cenné látky, které by jinak skončily na skládce nebo ve spalovnách. Dalším benefitem je celoroční přísun materiálu pro výrobu vlastního kompostu a fermentované tekutiny pro hnojení pokojových nebo venkovních rostlin.
Bokashi nádoba - základní popis
Jedná se o interiérovou nádobu na zpracování organického odpadu v domácnosti, ve které fermentační bakterie přemění organický odpad na fermentovanou tekutinu a fermentovanou směs. Výstupem tohoto zpracování je fermentovaný materiál pro získání prvotřídního kompostu a tekutina pro různé možnosti použití v domácnosti. V rukou držíte výrobek z recyklovaného materiálu. Jeho přirozenou vlastností je mírná barevná nestálost. Jednotlivé části produktu proto mohou mít drobně odlišné zbarvení. Mohou se také objevit drobné vizuální vady jako barevné tečky či lesklé šmouhy, které však neovlivňují funkci produktu.
Fermentování krok za krokem:
- Na dno separační vložky (D), před vhozením organického odpadu, vložte filtrační textilii (J).
- Organický odpad nakrájejte na malé kousky.
- Nakrájený odpad rozprostřete na filtrační textilii (J).
- Utlačovacím dílem (I) stlačte na kousky rozprostřený odpad do výšky maximálně 2 cm.
- Na organický odpad nasypte posyp o množství 1 až 2 odměrky
- Víko pečlivě uzavřete a zkontrolujte, zda víko (A) dobře těsní. Bokashi nádobu otevírejte jen tehdy, pokud ji plníte.
Údržba a čištění
Po vyjmutí fermentovaného materiálu z Bokashi nádoby, nádobu vypláchněte teplou vodou. Nepoužívejte čisticí prostředky, došlo by tím k narušení přirozeného prostředí pro fermentační bakterie. Při každém čištění Bokashi nádoby je potřeba důkladně teplou vodou propláchnout ventil s těsněním a pružinou.
Dodavatel: PLASTIA s. r. o., Na Pankráci 1062/58, 140 00 Praha
Doplňkové parametry
Kategorie: | Na úklid a péči o domácnost |
---|---|
EAN: | 8590415017189 |
Objem nádoby na odpad: | 10,6 l |
Objem nádobky na tekutinu: | 0,25 l |
Hloubka: | 25,7 cm |
Výška: | 35 cm |
Šířka: | 24 cm |
Hmotnost: | 2,836 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.