Labeta vánočka směs 420g
Kód: 8594009167076Detailní popis produktu
Složení: cukr, rýžová mouka, kukuřičná mouka, bramborový škrob, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, zahušťovadlo: guma guar, kypřicí látka: uhličitany vápenaté, aroma
Návod na přípravu:
V míse smícháme oba sáčky a přidáme postupně:
- 230 ml teplého mléka
- 150 g másla nakrájeného na kousky (necháme povolit na pokojovou teplotu)
- 2 rozšlehaná vejce (část odložíme na závěrečné potření)
- dochutíme 1 lžičkou nastrouhané kůry chemicky neošetřeného citronu
- a 2 lžičkami rumu
Vypracujeme hladké těsto, které necháme 40 minut kynout v teple pod utěrkou. Formu na vánočku vymažeme máslem a pomocí sítka poprášíme kukuřičnou moukou. Vykynuté těsto vložíme do formy a roztáhneme vlhkými prsty až do okrajů formy. 30 g mandlí a 30 g rozinek namočených v rumu doplníme do těsta za pomoci špejle. Formu umístíme na pečicí plech s pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Po 10 minutách teplotu snížíme na 185 °C a pečeme ještě 25 minut. Poté téměř upečenou vánočku vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme odloženým rozšlehaným vejcem, případně dozdobíme mandlemi a dopečeme dozlatova. Propečení vánočky zkontrolujeme špejlí.
Výživové hodnoty na 100g:
- Energetická hodnota [kJ/kcal] 1537 / 362
- Tuky [g] 0,9
- z toho nasycené mastné kyseliny [g] 0,2
- Sacharidy [g] 84,0
- z toho cukry [g] 26,0
- Bílkoviny [g] 3,7
- Sůl [g] 0,3
- Vláknina [g] 1,6
Skladování: V suchu a temnu.
Výrobce/Dodavatel: Ing. Jaroslav Drejček, Ve Vilách 3, 586 05 Jihlava
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Na pečení |
|---|---|
| EAN: | 8594009167076 |
| Objem: | 420g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
