Jednodruhové koření

Vedle šafránu a vanilky je třetím nejdražším kořením. Jeho kouřové, květinově sladké aroma hraje v indické a arabské kuchyni jako součást kořeněných směsí nezastupitelnou roli....

Hřejivé aroma s osvěžujícími dřevitými a citronovými tóny patří do nesčetných pokrmů asijské, latinsko-americké, karibské a africké kuchyně. Od jisté doby je zázvor oblíbeným...

Co by to byl za vanilkový puding, mléčnou rýži nebo tvarohový krém bez vanilky? Vanilka je v našich končinách používána téměř výhradně do sladkých jídel. Zkuste s ní dochutit i...

Ať už vsadíte na poctivou vanilkovou zmrzlinu, lahodný koláč nebo si na talíř naložíte exotiku karibské kuchyně, se 100% přírodním vanilkovým extraktem rozhodně nešlápnete...

Již Aztékové dochucovali svou čokoládu vanilkou, která je díky jemně nasládlé chuti opravdovým požitkem. Tento vanilkový cukr zjemněný pravou aromatickou vanilkou je všestranně...

Vanilka je získávána fermentací tobolek vanilkové orchideje. Co by to byl za vanilkový puding, mléčnou rýži nebo tvarohový krém bez vanilky? Vanilka je v našich končinách...

Tonkové boby jsou semínka tropického stromu nazývaného také mexickou vanilkou, v češtině ho pak najdeme pod názvem silovoň. V kuchyni nahradí vanilkový lusk, stačí bob...