Hatomugi - slzovka thajsko 200g

Kód: 8595562613499
111 Kč 99 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
4.4.2024
Možnosti doručení

Hatomugi u nás obecně známý jako perličkový ječmen nebo slzovka ("Jobovy slzy"). Hatomugi je obilovina podobná ječmenu, jsou to semena divoké trávy, která mají silné čisticí účinek na organismus. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Na co je Hatomugi dobré?

Má neobyčejnou sílu a proto je ve východních zemích často doporučován jako přirozená prevence pro zdraví. Hato mugi se nepoužívá jako běžná potravina, má totiž velmi silné léčebné účinky. Čistí organismus od nánosů ze živočišných potravin a tuků, posiluje žaludek a je močopudný. Používá se k podpůrné léčbě při celkovém zahlenění, revmatických onemocněních, bradavicích a tvorbě mateřských znamének. Lidé se zánětem slepého střeva by měli Hatomugi konzumovat ve formě kaší. Zánět je většinou způsoben nadměrnou konzumací živočišných potravin.

Co obsahuje Hatomugi?

Výhonky zelené ječmenné trávy jsou zajímavé především pro svůj obsah aminokyselin, kterých obsahuje celkem 18 z 20, včetně všech esenciálních, tedy těch, které si tělo nedokáže vyrobit samo a je nutné mu je dodávat. Aminokyseliny jsou základní stavební jednotkou bílkovin, ze kterých je tvořena každá buňka lidského organismu a jsou tak nepostradatelné pro buněčnou tvorbu, regeneraci a celkově pro zachování veškerých životních funkcí organismu.

Má vysoký obsah betakarotenu, vitamínů skupiny B, vitamínu C, draslíku, kalcia, hořčíku, železa, mědi, manganu, fosforu a zinku, a to v té nejlépe vstřebatelné a zpracovatelné podobě.

Další účinky Hatomugi:

Odvar z ječmene se považoval za velmi léčivý pro těžce nemocné pacienty. Je to dodnes známá tzv. šlemovitá polévka, která spolehlivě působí při žaludeční a střevní slabosti, váže jedy z látkové výměny a podporuje funkci jater. Celostní medicína považuje ječmen za potravinu, která dokáže změkčovat a zvláčňovat, proto prý pomáhá uvolňovat živočišné tuky a zatuhlá ložiska škodlivin z organismu, snižuje „špatný“ cholesterol a zejména ženy ocení jeho příznivý vliv na pokožku, kterou udržuje hebkou a vláčnou. Dokonce chrání před záněty kůže a zpomaluje šedivění vlasů. Používejte velké kroupy, které obsahují více výživných látek než malé krupky.

Návod na přípravu: Před vařením je dobré opláchnout. Vaříme 15-20 minut. Přidávejte ho občas po troškách při vaření naturální rýže. Při vaření krup zjistíte, že pokud koupíte Bio kroupy, bude se z nich vyplavovat jen minimum špinavé pěny. Navíc máte jistotu, že byly vypěstovány přírodním způsobem v ekologickém zemědělství. Z hmoty můžete udělat pomazánku, nebo moc dobré smažené placičky. Když ho zapečete, získáte obdobu sekané či nákypu.

Upozornění: Vlivem silného čistícího účinku můžou se objevit některé nepříjemné projevy jako je rýma, častější močení apod.. Je to normální a nesnažte se tyto projevy čištění potlačovat. 

Složení: sušené Hatomugi

Výživové hodnoty na 100 g: 

  • Energetická hodnota 1612 kJ/388 kcal
  • Tuky 7,4 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 1,1 g
  • Sacharidy 67 g
  • z toho cukry 3,8 g
  • Bílkoviny 13 g
  • Vláknina 3,6 g
  • Sůl 0 g

Skladování: V suchu, chladnu a temnu

Výrobce/Dodavatel: Daniel Doležal - DANFOOD, Rychnov na Moravě 49, 569 34

Země původu: Thajsko

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní luštěniny a obiloviny
Obsah: 200 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz