Detailní popis produktu
Co je to fermentace:
Fermentace neboli kvašení je proces, při kterém se organické látky ve výchozí surovině přeměňují na látky jednodušší, a to působením činnosti mikroorganismů. Fermentace účinně konzervuje, prodlužuje trvanlivost potravin a zlepšuje stravitelnost některých složek potravy. Fermentované produkty jsou pro naše tělo přirozeným zdrojem prospěšných probiotik.
Fermentační víčko:
Je vhodné pro přípravu domácích kvašených pokrmů. Mezi potraviny vhodné k fermentování patří různé druhy zeleniny, mléčné výrobky (kefír, jogurt) nebo chlebový kvásek. Víčko má speciální ventil, který při procesu kvašení uvolňuje CO2 ze sklenice a zároveň zabraňuje propouštění vzduchu dovnitř. Součástí produktu je i pružná přítlačná vložka, která po celou dobu fermentování udržuje zeleninu pod hladinou nálevu.
Postup:
1. Zeleninu nakrájejte nebo nastrouhejte, ochuťte a vložte do sklenice.
2. Zeleninu utlačte 2 cm pod okraj sklenice.
3. Dolejte vodu tak, aby hladina byla mírně nad zeleninou.
4. Zeleninu přiklopte větším listem nebo plátkem zeleniny.
5. Položte přítlačnou vložku na suroviny tak, aby se zarážky opřely o vrchní
zaoblení sklenice.
6. Uzavřete sklenici fermentačním víčkem.
7. Nechte zeleninu fermentovat několik dní. Po ukončení procesu kvašení
uchovávejte sklenici s fermentovaným obsahem v lednici.
Tip: Při fermentaci dbejte na hygienu rukou a čistotu všech používaných pomůcek. Při procesu kvašení může docházet k úniku tekutiny, v tom případě umístěte pod sklenici talířek.
Výhody:
Víčko disponuje žebrováním na vrchní straně, takže umožňuje uvolňování oxidu uhličitého i při stohování sklenic na sebe, čímž pomáhá zachovat správný proces fermentace. Vodorovnou plošku lze využít k popsání obsahu či zaznamenání data založení fermentace (při popisu používejte smazatelný fix). Vhodné pro sklenice o objemu: 370 ml, 420 ml, 520 ml, 720 ml, 770 ml, 900 ml.
Co znamená, že produkt byl vyroben: s příměsí kávové sedliny?
Výsledná podoba produktu vznikla smícháním originálního materiálu a příměsi kávové sedliny (5 %), která má na svědomí vizuální zrnitost a jemné probarvení.
Údržba a čištění:
Všechny díly vymyjte teplou vodou s kapkou mycího prostředku, důkladně vypláchněte a osušte. Fermentační víčko je možné mýt také v myčce na nádobí
do teploty 50 °C.
Materiál: Produkt je vyroben z BPA FREE materiálu vhodného pro styk s potravinami.
Dodavatel: PLASTIA s. r. o., Na Pankráci 1062/58, 140 00 Praha
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nakličovací misky a sítka |
---|---|
EAN: | 9999991387737 |
Výška: | 2,5 cm |
Šířka: | 11 cm |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.