Citrusový pektin 100g

Kód: 8594175478006
Bez lepku Bez laktózy
190 Kč 170 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)
Můžeme doručit do:
30.4.2024
Možnosti doručení

Přírodní citrusový pektin se používá do džemů, marmelád, zavařenin. Čistě přírodní citrusový pektin patří mezi zahušťovadla a je vyráběn z citrusů, které nejsou GMO, tudíž nepochází z geneticky modifikovaných surovin. Citrusový pektin je vhodný při různé výrobě džemů, sirupů, rosolů, marmelád, ale také třeba při výrobě domácích „želatinových medvídků”.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jak na to? Na výrobu džemu budeme potřebovat základní surovinu ovoce, cukr a přírodní citrusový pektin. Je na něm skvělé, že můžeme snížit množství cukru na 2:1 nebo 3:1, pokud budete „zavařovat“ ovoce jako třeba červený rybíz, citrusy, jablka, angrešt můžete použít méně citrusového pektinu, protože toto ovoce má samo o sobě vysoké množství pektinu vlastního. Ovoce dáme povařit, (podusit) jak jsme zvyklí, nemusíme vařit dlouho, ať si ponechá nějaké ty vitamíny a minerály. Mezitím si odvážíme množství cukr, které chceme použít a přidáme citrusový pektin v poměru 10g na 1kg ovoce. Promícháme ho s cukrem. Je to důležité, protože, kdybyste ho sypali samostatně tak Vám z hrudkovatí a zbytečně si to komplikujete. Stačí důkladně promíchat, prohřát. Můžeme přidat citrónovou šťávu, kdo chce. Zkusit jestli nám to želíruje a můžeme lít do skleniček. A co ještě? Přírodní citrusový pektin je bez chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy, ořechů a GMO. Citrusový pektin je zahušťovadlo není konzervant, nicméně marmelády Vám vydrží přes zimu ve spižírně úplně v pohodě. V nabídce máme 3 varianty 100, 500 a 1000 g. Kam to dát? Doba trvanlivosti 12 měsíců. Po otevření skladujte do teploty 25 °C v suchém prostředí v uzavřené nádobě nebo sáčku. Jelikož na sebe váže vodu, ve vlhkém prostředí by se nám nadělaly hrudky a to není žádoucí. Fakticky má citrusový pektin trvanlivost nejméně 2 roky, podle výrobce své vlastnosti nemění ani ze delší dobu.

Složení: citrusový pektin práškový.

Skladování: Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a v suchu.

Doporučené dávkování – 10 g pektinu na 1 kg ovoce.

Důkladně rozpusťte a rozmíchejte.

Doporučený poměr ovoce/cukr – 3:1.

Baleno v – Hradecké delikatesy s.r.o. 

Distributor: Hradecké delikatesy s.r.o.

Výrobce: Hradecké delikatesy s.r.o.

Země původu: ČR. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Škroby
Hmotnost: 100 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz